HEBAHAN CAKNA "CMEOSH" BIL.19/2022 (KALI KE-345) ‘’ KURSUS AUDITOR DALAMAN ISO 45001: 2018

11-12 Mei 2022 – Universiti Malaysia Kelantan melalui Pusat Pengurusan Persekitaran, Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan (CMeOSH) telah mengadakan Kursus Auditor Dalaman ISO 45001:2018 Bagi Sistem Pengurusan Keselamatan Dan Kesihatan Pekerjaan (OHSMS) di Bilik Seminar 2, Bangunan Canselori UMK Bachok. Kursus ini dihadiri oleh Ahli Jawatankuasa Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan Induk (JPKKPI) UMK.

Tujuan Kursus Auditor Dalaman ISO 45001 :2018 dilaksanakan adalah bagi memahami proses pengauditan ISO 45001:2018 dan memberi pendedahan serta pengalaman secara praktikal semasa audit untuk menilai keberkesanan dan kesesuaian Sistem OSHMS.

Semoga dengan ilmu yang telah dipelajari dapat digunakan sebaiknya dan menjadi satu mercu tanda ke arah kecemerlangan dalam aspek KKP di UMK. Kerjasama dan perhatian warga UMK dalam hal ini amatlah penting bagi memastikan budaya kerja warga UMK dalam keadaan SELAMAT & SIHAT.

"Spearhead The EOSH Excellence"

"Menerajui Kecemerlangan PKKP"